(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Chléb s česnekem a rozmarýnem (vynikající!)
Potřebné ingredience
TĚSTO: 330 ml vlažného mléka, 2 lžičky sušeného droždí, 1 lžička cukru, 375 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžíce olivového oleje ********** NA POTŘENÍ: 3 lžíce olivového oleje, hrst čerstvých lístků rozmarýnu, 4 stroužky česneku, strouhaný parmazán a hrubá mořšká sůl na posypání
Postup přípravy
Z trochy vlažného mléka, droždí a cukru nechámě vzejít kvásek. Z mouky, soli, oleje, zbylého vlažného mléka a kvásku vypracujme hladké těsto. Na vále propracujeme, a necháme na teplém místě zdovjnásobit svůj objem. Troubu zahřejeme na 180 °C.
Olej, rozmarýn a prolisovaný česnek smícháme a necháme 10 min. stát.
Vykynuté těsto znovu propracujeme a rukama z něj vytvoříme placku 20x30cm a asi 1 cm silnou. Těsto potřeme připraveným ochuceným olejem, posypeme solí a parmazánem. Pečeme 15-20 min.
Chléb je nejlepší ještě teplý jen tak nebo jako příloha k hlavnímu jídlu.
TIP: Povrch těsta jsem navíc posypala černým kmínem a ozdobila cherry rajčátky.
Olej, rozmarýn a prolisovaný česnek smícháme a necháme 10 min. stát.
Vykynuté těsto znovu propracujeme a rukama z něj vytvoříme placku 20x30cm a asi 1 cm silnou. Těsto potřeme připraveným ochuceným olejem, posypeme solí a parmazánem. Pečeme 15-20 min.
Chléb je nejlepší ještě teplý jen tak nebo jako příloha k hlavnímu jídlu.
TIP: Povrch těsta jsem navíc posypala černým kmínem a ozdobila cherry rajčátky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kalimera
(upraveno)
18. 8. 2010, 10:12
Zrovna jsem se chtěla zeptat, cože to je za krásné pečivko u těch lilkových kuliček ....už se těším, až ho vyzkouším .
alfleila
(upraveno)
18. 8. 2010, 14:06
@kalimera
Chlebík chutná něco mezi pečeným langošem a indickým naanem. Opravdu skvěle nahradí přílohu
žabada
(upraveno)
16. 8. 2010, 11:35
Vypadá lákavě
alfleila
(upraveno)
18. 8. 2010, 14:07
@žabada
Děkuji!